Erdoğan’ın çevresinde ezeli rekabet tablosu

Erdoğan’ın çevresinde ezeli rekabet tablosu

Başbakanın sıkı bir Fenerbahçeli olduğu biliniyor. Çünkü Fenerbahçe’nin yenilgilerinden sonra üzüntüsünü, galibiyetlerinden sonra ise sevincini dışa vurmaktan çekinmiyor. Erdoğan’ın yakınındaki insanlar futbol konusunda başbakanla ters düşüyorlar.

Erdoğan’ın çevresinde ezeli rekabet tablosu
16px
24px
11.07.2005 11:14
ABONE OLgoogle

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sıkı bir Fenerbahçeli olduğu biliniyor. Çünkü Fenerbahçe’nin yenilgilerinden sonra üzüntüsünü, galibiyetlerinden sonra ise sevincini dışa vurmaktan çekinmiyor. Erdoğan’ın tersine, yakınındaki insanlar futbol konusunda son derece ketumlar. Hangi takımı tuttuklarını kolay kolay açığa vurmuyorlar. Başbakan’ın ‘derin ekibi’nin tuttukları takımları ortaya çıkarabilmek arkadaşımız Turan Yılmaz’ın küçük çaplı bir araştırmaya girişmesini gerektirdi. Peşinen söyleyelim, bulduğu tablo hayli renkliydi.

FB AĞIRLIĞI

Erdoğan Ailesi’nde ağırlık Fenerbahçe’de. Büyük oğlu Ahmet Burak, küçük oğlu Necmettin Bilal, büyük kızı Esra ve küçük kızı Sümeyye babaları gibi Fenerbahçeli. Ailedeki tek istisna Emine Erdoğan. O ise Beşiktaşlı. Ancak aile dışına çıkınca FB dengesi değişiyor.

GS 2. SIRADA

Kardeşi Mustafa Erdoğan ile her zaman yanında bulunan yeğeni Ali Erdoğan fanatik ölçüde Galatasaraylı. En yakınındaki isimlerden özel danışmanı Mücahit Aslan, Özel Kalem Müdürü Hikmet Bulduk ile dış gezilerinde hep yanında yer alan Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç Galatasaraylı.

2’Sİ TRABZON’LU

Başdanışmanı Nabi Avcı ve basın danışmanı Ahmet Tezcan ve doktoru Koray Gürsel Beşiktaşlı. Koruma Müdürü Ali Uzuner ile özel fotoğrafçısı Yasin Aras ise Trabzonsporlu.

DERİN FB’LİLER

Gelelim ‘derin ekip’teki Fenerbahçelilere. Hiç de az sayılmaz.Danışmanları Ömer Çelik, Egemen Bağış, Yalçın Akdoğan ile Maksut Karal’ın ayrılmasının ardından yakın korumalığını üstlenen Başkomiser Halit Özgül ile diyetisyeni Fahrettin Özdemir de Fenerbahçeli.

GİZLİ ÇEKİŞME

Toplarsak, aile ve ‘derin ekip’teki taraftarlık dağılımı şöyle; FB 9, GS 5, BJK 4, TS 2. Bu dağılım ‘derin ekip’teki gizli çekişmeyi yeterince yansıtıyor olsa gerek...
Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde